Recenze: Kam jsi odešla


Autor: Gayle Forman

Název originálu: Where She Went

Počet stran: 224

Série: Jestli zůstanu 

Díl v sérii: #2

Nakladatelství: Yoli 

Rok vydání v ČR: 2015


Oficiální anotace:
Od tragické nehody, kdy Mia navždy zmizela z Adamova života uplnuly tři roky.
Nyní každý z nich žije na opačném konci země. Miina hvězda na New Yorském Julliardu závratně stoupá a Adam díky novému statusu rockové hvězdy a slavné přítelkyni plní stránky Los Angelských bulvárů. Jednoho dne se však ocitne v New Yorku sám. Náhoda jej svede dohromady s Miou na jednu noc, která může změnit jejich životy. Jak prozkoumávají město, které se stalo Miiným novým domovem, vzpomínají na společnou minulost a otevřou své srdce nejen jeden druhému, ale i budoucnosti.
Příběh o devastaci žalem, příslibu nové naděje a znovuzažehnutí plamene lásky.

Moje hodnocení: 

V knize se ocitáme 3 roky poté, co jsme opustili Miu a Adama v knize Zůstaň se mnou. Oba dva jsou teď velmi úspěšní. Bohužel v těžkém období po Miině nehodě a následné rekonvalescenci se navzájem odcizili, a když Mia nastoupila na Julliard odtrhla se od Adama úplně. Ten bohužel nepochopil Miiny myšlenkové pochody a ona mu pořádně nic nevysvětlila.

Z Adama a jeho kapely se stala rocková hvězda, vyhrávající ceny, podnikající turné a známá po celém světě. Bohužel Adam se po Miině odchodu změnil a celá situace a rozruch kolem skupiny je mu nanejvýš nepříjemná. Bez Mii ho nic nebaví a nic ho nenaplňuje, v podstatě jen přežívá ze dne na den, bez jakéhokoliv plánu, nebo hlubšího smyslu života.

Oproti němu Mia se stala úspěšnou cellistkou a díky svému nadání dokončila školu o rok dříve než je běžné. Teď se chystá na turné po Asii. Na svou rodinu nezapomněla, stále na ně myslí a věří, že ji odněkud sledují a přejí jí její úspěchy.

Shodou náhod se oba dva ocitají v New Yorku, kde se Adam spontáně rozhodne jít na Miin závěrečný koncert. Tam se opět potkávají a Mia konečně vysvětluje jaké důvody měla k odchodu, co se jí honilo hlavou a proč už se nikdy nevrátila do rodného Oregonu, k příbuzným ani k Adamovi.

Kniha je narozdíl od minulému dílu vyprávěná z pohledu Adamu. Opět se prolíná současnost se vzpomínkami z minulosti, pronikáme Adamovi do hlavy a situaci vidíme z jeho pohledu, který se oproti Miinu zásadně liší.

Oproti prvnímu dílu se mi kniha líbila méně. Rozhodně nebyla špatná, ale v podstatě se v ní nic zas až tak zásadního nestalo. Jsem ráda, že jsem se dozvěděla o osudu obou postav více, a hlavně že Mia se dokázala ze zranění a ze šoku po nehodě dostat.
A i přestože nikdy nezapomene na rodinu ani dobu před nehodou, dokázala se znovu začlenit do normálního života a zažít něco úžasného, o čem se mnoha lidem může jenom zdát.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý váš komentář.